22/10/07

Πόσο ΠΑΟΚΤΣΗΣ είσαι;

Υπάρχει ένα θεμελιώδες ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο καθένας που δηλώνει ΠΑΟΚΤΣΗΣ.
Ψάχνοντας στο λεξικό βρήκα τα εξής λήμματα:

πελάτης ο [pelátis], θηλ. πελάτισσα [pelátisa]: αυτός που αγοράζει αγαθά ή υπηρεσίες από κατάστημα ή ελεύθερο επαγγελματία: Παλιός / τακτικός πελάτης. Οι πελάτες καταστήματος/ γραφείου / τράπεζας. Οι πελάτες εμπόρου / τεχνίτη / δικηγόρου.

οπαδός ο [opaδós], θηλ. οπαδός [opaδós]: αυτός που δέχεται τις ιδέες ή γενικά τις απόψεις κάποιου και ενεργεί σύμφωνα με αυτές· (πρβ. θιασώτης). Οπαδός μιας θρησκείας / μιας ιδεολογίας / μιας ομάδας.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ έχουμε:

Πελάτης του ΠΑΟΚ:
Ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου πηγαίνει στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα κάνει
πρωταθλητισμό, όταν παίζει καλή μπάλα ή όταν φέρνει κύπελλα. Στην εξαιρετική περίπτωση που θα κατακτήσει πρωτάθλημα ή θα βγει στο Champions League, ενδεχομένως να γίνει κάτοχος ενός εισιτηρίου διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Γενικότερα, περιμένει να βγάλει κάποιος άλλος τα κάστανα από τη φωτιά. (βλέπε φώτο αριστερά)


Οπαδός του ΠΑΟΚ:
Ο τύπος αυτός είναι αυτό που λέμε «άρρωστος». Αν τον σχίσεις κάπου με ένα μαχαιράκι, θα διαπιστώσεις ότι το αίμα που κυλάει στις φλέβες του είναι ασπρόμαυρο. Πηγαίνει στο γήπεδο βρέξει – χιονίσει, ανεξαρτήτως αν η ομάδα είναι πρώτη ή τελευταία. Τρώγεται με τα ρούχα του και δεν χωνεύει ούτε τα έντερα του, όταν ο ΠΑΟΚ φέρει ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Η ζωή του και η σχέση με τους γύρω του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα αγωνιστικά και τα διοικητικά της ομάδας (φώτο δεξιά). Συνήθως τρώει τα χιλιόμετρα με το κουτάλι.

Η χαώδης διαφορά των δύο τύπων ΠΑΟΚΤΣΗ είναι ότι ο πρώτος για να στηρίξει την ομάδα πρέπει πρώτα να δει κάτι, ενώ ο δεύτερος στηρίζει την ομάδα για να δει κάποτε κάτι.

Εσύ ποιος από τους δύο είσαι;



22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

www...lalalala lalalala lalalaloooo :P

desa είπε...

Εγώ είμαι σε αυτούς που στηρίζουν την ομάδα για να δουν κάποτε κάτι, αν δουν ποτέ. Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τον κατήφορο της ομάδας? Αλλά είπαμε στηρίζουμε.
Ανεμαρ την Κυριακή θα φανεί πόσο την στηρίζουμε αυτή τη προσπάθεια, την ομάδα πιστεύω θα τη στηρίζουμε πάντα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς ανήκω στο 2ο τύπο ΠΑΟΚΤΣΗ.Τα μυαλά μου τσούζουν ρε ΠΑΟΚΑΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι σφαλιαρες που εχουμε φαει φετος αλλα και αυτες που θα φαμε ακομα ειναι πολλες.Ομως οταν λες οτι στηριζεις το εγχειρημα Ζαγορακη(5ετες πλανο) τοτε κανεις υπομονη και δεν εχεις τρελες απαιτησεις.

Δυστυχως φετος και περισυ πληρωνουμε τις αμαρτιες των προη''γουμενων'' ετων και δεν ειναι ευκολο απο τη μια μερα στην αλλη να γινουν θαυματα.

Πρωτη φορα ο ΠΑΟΚ λειτουργει με ακρως επαγγελματικες συνθηκες και στα συγρονα ποδοσφαιρικα προτυπα και αυτο ειναι η αρχη της διοικησης Ζαγορακη.Καλως η κακως το αγωνιστηκο τμημα δεν μπορει να αλλαξει αμεσα και πρεπει να κανουμε υπομονη..Μια λεξη την οποια εχουν βαρεθει να ακουνε ολοι οι Παοκτσηδες αλλα αυτη τη φορα φαινεται οτι αξιζει τον κοπο.

Το σιγουρο ειναι οτι με σοβαρο προεδρο και προπονητη οι ριζικες αλλαγες θα ελθουν,αλλα ως τοτε πρεπει να στηριξουμε αυτους που παιζουν για την ομαδα(εστω και αν εχουν αποδειξει οτι ειναι λιγοι)διοτι ο ΠΑΟΚ ειναι πανω απ'ολα...

Οσο για το ερωτημα του αρθρου περιττη η απαντηση μου...

Υ.Γ. ΠΑΟΚΑΡΑ ειμαι χαλια βλεπω εναν αετο με 2 κεφαλια!

Υ.Γ.2 Την Κυριακη ολοι οι δρομοι οδηγουν Τουμπα!

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια κατηγορια ανηκω ειναι ..γνωστο.

Χθες αποχαιρετοντας τον gkarvoun που ειχε ερθει σπιτι μου να δουμε το "ματς" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι η ομαδα μας δεν κατεβηκε στο γηπεδο)...,κοιταχτηκαμε και ειπαμε "Κυριακη γηπεδο ε?"Ειναι αρρωστια.Η πιο ωραια αρρωστια που υπαρχει και που δεν θελουμε να βγει γιατρικο.
Πως αλλιως να το εξηγησει κανεις.Ας περιγραψει ο βικ τη φωνη μου στο τηλ. μια ωρα μετα το ματς....η ο gkarvoun τη σιγη μου στο τελευταιο 15λεπτο.Δεν ειχα κουραγιο να αρθρωσω λεξη.Παρολαυτα το μονο που σκεφτομουν και σκεφτομαι ειναι πως θα περασουν οι ωρες να ξαναδω τις ασπρομαυρες φανελες(ετσι κι αλλιως στα γηπεδα οταν παιζει ο ΠΑΟΚ μονο οι φανελες κατεβαινουν πια).Ειναι πολυ βαριες οι ατιμες,αλλιως η β' κατηγορια θα ηταν ηδη γεγονος.

Ειμαι αρρωστακι και το παραδεχομαι.Δε πα να χιονιζει, την Κυριακη θα μαι στο γνωστο σημειο "Ηλια" για να γουσταρω.Μετα ξερω πως θα φυγω με κατεβασμενο το κεφαλι και πονοκεφαλο αλλα αξιζει.

Ανώνυμος είπε...

Καποια αλλη στιγμη πρεπει να σχολιαστει η αδιαφορια του θεσσαλονικεα παοκτση.Θα δειτε στο γηπεδο την Κυριακη οτι δεν θα ερθει ή θα ερθει να βρισει.Καμια σχεση με τον αρρωστο επαρχιωτη.Ισως βαρεθηκαν καθε χρονο τα ιδια,αλλα δεν δικαιολογουνται.Δεν γινεται φετος με την αλλαγη που εγινε να παιζουμε με λιγοτερους απο 20000.Τι ειναι 20000 για ολοκληρη θεσνικη?
Τελος παντων.Μεγαλη συζητηση,οπου χρειαζεται και γνωμη σαλονικεων.

Ναταλία είπε...

Εσύ πάντως ανήκεις σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία...
"Τρώγεται με τα ρούχα του και δεν χωνεύει ούτε τα έντερα του, όταν ο ΠΑΟΚ φέρει ένα αρνητικό αποτέλεσμα." Κάτι μου θυμίζει αυτή η περιγραφή :-Ρ χχχ

Ανώνυμος είπε...

anemar στο εχω ξαναπει.Οι καλυτερες ατμοσφαιρες γινονται με 3000-7000 κοσμο.Γιατι αυτοι που ερχονται στα δυσκολα ερχονται για την καψουρα τους και γουσταρουνε μονο και μονο που καθονται στα τσιμεντα.Προτιμω την Κυριακη 5000 ωριμους Παοκτσηδες παρα 15000 ''μιρλες''.

Μακαρι να διαψευστω και να εχουμε την Κυριακη ποσοτητα και ποιοτητα!!Σε κατι τετοια θα δειξει ο λαος μας αν οντως εχει αντιληφθει την αλλαγη σελιδας η εξακολουθει να περιμενει βραχυπροθεσμες χαρες.

Γινομαι κουραστικος αλλα χρειαζεται υπομονη.Επιτελους εχεις οραμα.Μονο με στηριξη θα καταφερεις να χτισεις σιγα σιγα καινουργια ομαδα,γηπεδο,προπονητικο κεντρο.

Η αδιαφορια των οπαδων σε αυτην την κρισιμη κατασταση δεν θα ειναι μονο καταστρεπτικη για το συλλογο αλλα θα ειναι και μια ''αθετηση'' των υποσχεσεων περι στηριξης στο Θοδωρο.

Αυτα...Μεχρι και εγω κουραστηκα!

+poulia είπε...

1. Εγώ προσωπικά έχω τεράστια περιθώρια υπομονής, ειδικά όταν στο τιμόνι βρίσκονται άνθρωποι που εμπιστεύομαι.
2. Το Πανθεσσαλονίκιος είναι πολύ μικρό για τον ΠΑΟΚ...
ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΗΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ

desa είπε...

Vic θα διαφωνήσω κάθετα με το ''Πρωτη φορα ο ΠΑΟΚ λειτουργει με ακρως επαγγελματικες συνθηκες και στα συγρονα ποδοσφαιρικα προτυπα και αυτο ειναι η αρχη της διοικησης Ζαγορακη.'' Αν ήταν όντως έτσι, τότε δε θα αλλάζαμε προπονητή στην 1η αγωνιστική. ΕΥΧΟΜΑΙ να μη θυσιαστεί και ο Σάντος με τον ίδιο τρόπο και στον βωμό της ίδιας νοοτροπίας.

Ανώνυμος είπε...

Μην στεκεσαι μονο στην αλλαγη προπονητη.Αναφερθηκα σε καινοτομιες που ειδαμε μεσα σε 3 μηνες και δεν ειχαμε δει 10 χρονια.Σιγουρα το να αλλαζεις τον προπονητη σου με την πρωτη στραβη δεν ειναι και το ιδανικοτερο αλλα μην ξεχνας οτι αυτη την κατασταση την παρελαβε και δεν τη δημιουργησε ο Ζαγορακης.Αλλωστε ο νυν προπονητης ειχε συμβολαιο την περιοδο του καλοκαιριου.

Παντως το ιδιο θα ευχηθω και εγω αλλα παραλληλα εχω την πεποιθηση οτι ο Σαντος θα εχει το χρονο που χρειαζεται γιατι εχει δειξει παλαιοτερα σωστα δειγματα δουλειας και εχει το ειδικο βαρος να λεγεται προπονητης του ΠΑΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

lalala lala δεν ειμαστε καλααα ...στα μυαλα μας.

lalala lala δεν ειμαστε καλααα ...στα μυαλα μας.

Αντε ακομα 6 μερες.
+poulia αυτη τη φορα σε θελω απο νωρις στις επαλξεις.Ξερεις εσυ...

+poulia είπε...

anemar, την Κυριακή θα είμαστε από νωρίς στην Τούμπα και θα περάσουμε τέλεια. Όπως είχες δηλώσει σε παλιότερο σχόλιο "κάθε ματς και μια γιορτή".

kar είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
apostolo είπε...

παλικαρι + η υπερβολική σου αγάπη για τον ΠΑΟΚ σε απέτρεψε απο το να εκφραστεις αντικειμενικα κατα την γνώμη μου.Μου θύμισες τον μπους και το ή ειστε μαζι μας ή με τους τρομοκράτες.Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πελάτη αλλά ουτε και οπαδο,αν και εμφανίζω κατα καιρους οπαδικά συμπτώματα!Θα χαρακτηριζα τον εαυτό μου ως παθιασμένο ΦΙΛΑΘΛΟ, που εκφράζει την μεσότητα οσον αφορα τις αντιλήψεις περι του ποδοσφαίρου.Ας προστεθει και το λήμμα φιλαθλος λοιπόν για να μην υπάρχουν ακραία διλλήματα.
@καρ ας γίνει μσν

desa είπε...

Παρ' ότι βιάστικα να πάρω θέση silver έχω να πω ότι έδωσες ρέστα. Συμφωνώ με ότι λες στο ακέραιο.

@vic ο Σάντος δεν είχε συμβόλαιο όλο το καλοκαίρι. Έφυγε Αύγουστο μήνα αν θυμάμαι καλά. Το ότι παρέλαβε αυτή την κατάσταση δε σημαίνει ότι πρέπει και να τη συντηρήσει. Ας μείνει 3 χρόνια ο Σάντος ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ και όλα θα είναι μια χαρά. Θα δείξει σημάδια αλλαγής σε ένα θέμα που πονάει όσο τίποτα άλλο.

Ναι, ο Σάντος έχει το ειδικό βάρος να λέγεται προπονητής του ΠΑΟΚ και έχει δώσει δείγματα της δουλειάς του.

Ανώνυμος είπε...

gkarvoun δεν υπαρχει αλλη επιλογη.Τοσα χρονια μας ευχαριστουσε απλα η μεταγραφη αεροδρομιου,τα ψευτικα πρωτοσελιδα και γενικα ολη αυτη η ωραιοποιημενη κατασταση που μας οδηγησε εδω που ειμαστε.Μπορει να μην ακουγεται ευχαριστα το 5ετες πλανο αλλα η εξυγιανση δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη.Τουλαχιστον τωρα ακουμε(θελω να πιστευω)μονο αληθειες.
desa ο Σαντος απολυθηκε 20 Αυγουστου δηλαδη 2 εβδομαδες πριν την απολυση Παρασχου.Ο Ζαγορακης επιασε δουλεια απο τον Ιουνιο.Αυτο εννοω λεγοντας οτι ειχε συμβολαιο το καλοκαιρι και δεν μπορουσε να τον προσλαβει.
anemar γραφικος οπως παντα...Η χρονια στερηση του γηπεδου λογω ξενιτιας αλλα και υποχρεωσεων πιο μετα σε εχει κανει αρρωστακι απ'τα λιγα.Σε χαιρομαι..

takola είπε...

ΠΑΟΚΑΡΑ είμαι χάλια
βλέπω έναν αϊτό με δυο κεφάλια

Όσο για όσους δηλώνουν φίλαθλοι στην Ελλάδα, τι να πω... Αν τους αρέσει αυτό που βλέπουν, έχει καλώς. Εγώ πάντως, αν δεν ήμουν οπαδός δεν θα ασχολιόμουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε για πλάκα.

ΥΓ. Φυσικά και είναι δείγμα σοβαρότητας και σωστής νοοτροπίας ότι αλλάξαμε προπονητή μετά την 1η αγωνιστική. Αυτό μας έλειπε, να μέναμε με τον κυρ Γιώργο. Τώρα τον Σάντος δεν τον αλλάζουμε με τίποτα, ό,τι κι αν γίνει. Σας το υπογράφω.

+poulia είπε...

Συμφωνώ με όλους εκτός apostolo και desa.

apostolo, αν για να στηρίξεις πρέπει πρώτα να δεις κάτι καλό, τίτλους ή καλό ποδόσφαιρο, είσαι πελάτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ή τέλος πάντων δεν είσαι οπαδός.
"...ΠΑΟΚ να ξέρεις πόσο σ' αγαπάω
σε λύπες και χαρές σ' ακολουθάω..." λέει ένα τραγουδάκι μας.
ΥΓ. Κοίτα silver, εγώ κάνω αυτό που πρέπει ή αυτό που θεωρώ σωστό...

desa, σταμάτα ρε παλικάρι τις δημόσιες σχέσεις με apostolo. Αφού δικός μας είσαι. Αν διαλέξατε τον ΠΑΟΚ για να δείτε μπάλα, μάλλον, λάθος ομάδα διαλέξατε...

kakkos17 είπε...

Αφιέρωμα του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ευόσμου Lemmy στο
Club PAOK "Futre" Πτολεμαϊδας
www.thisispaok.com/ptolemaida




ΙΣΤΟΡΙΚΟ
3 σύνδεσμοι υπάρχουν συνολικά στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της επαρχίας Εορδαίας . Εμείς (Club PAOK futre Πτολεμαϊδας ) , η Θύρα 4 Πτολεμαϊδας και ο Σ.Φ.ΠΑΟΚ «Ανθρακωρύχοι» Περδίκα.
Η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης μας έχουν προσφυγικές ρίζες και έτσι δεν θα μπορούσαν παρά να είναι μια και μόνο ομάδα : ΠΑΟΚ

Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 , το 1989 ιδρύθηκε ο Σ.Φ.ΠΑΟΚ Πτολεμαϊδας με πολυπληθή ενεργά μέλη και έντονη παρουσία . Δύο φορές είχε αναγκαστεί να αναστείλει την λειτουργία του είτε άλλοτε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων είτε άλλοτε λόγω σπουδών σε άλλες πόλεις κάποιων ενεργών μελών του.
Αρχικά τα γραφεία μας βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και μετέπειτα στην περιοχή της αγοράς

Τώρα τα γραφεία μας βρίσκονται στην οδό Μικρά Ασίας 14 (καθ όλα συμβολικό το όνομα της οδού ) και αριθμεί περίπου 150 ενεργά μέλη .
Τα λειτουργικά μας έξοδα καλύπτονται από τις συνδρομές των μελών μας αλλά και από τα είδη της μπουτίκ και το κυλικείο.Όχι μόνο πλέον είμαστε οικονομικά αυτάρκεις αλλά και οποτεδήποτε χρειάστηκε οικονομική βοήθεια άλλος σύνδεσμος η κάποιος ΠΑΟΚτσής που αντιμετώπιζε πρόβλημα βάζαμε το χέρι στην τσέπη . Φιλικές σχέσεις διατηρούμε με όλους τους συνδέσμους αλλά ιδιαίτερα με τους Συνδέσμους των Δυτικών Συνοικιών και τους Βόρειους .Φυσικά με με τους εδώ συνδέσμους αλλά και τον Σ.Φ. Κοζάνης

Αγορές από την μπουτίκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και αγορά εισιτηρίων διαρκείας (το καλοκαίρι του 2005 είχαμε 55 διαρκείας )
ΠΑΟΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ είναι το σύνθημα του συνδέσμου μας

Οι ανοργάνωτοι όταν πάει καλά η ομάδα είναι ζεστοί και όλοι μαζί αλλά όταν πάει χάλια μένουμε οι κλασικοί γνωστοί

Ένα ευχαριστώ να απευθύνουμε στον Λεύτερη Τσιτσιλίδα από την Νεάπολη ,τον Λάζαρο από τους Lemmy και τον Φώτη από τους Βόρειους

Ο σύνδεσμος μας είναι ανοιχτός από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε μέρα όλες τις μέρες του χρόνου .Ο σύνδεσμος δεν κλείνει ποτέ ούτε σε γιορτές ούτε σε αργίες.Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε άτομο από άλλη περιοχή η πόλη της Ελλάδος θα ήθελε να μας γνωρίσει και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι

Έχουμε ένα παράπονο από τους 2 χορούς που έχουμε διοργανώσει το 2002 και το 2004 .Αν και είχαμε καλέσει ποδοσφαιριστές δεν μας τίμησαν και το έχουμε παράπονο

Φεβρουάριο του 2006 βραβεύσαμε τον Γιώργο Ιούδα.Η σύσφιξη των μελών του συνδέσμου σφυρηλατείται με τσιμπούσια .

Στηρίζουμε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ

Κάποια συνθήματα που είναι γραμμένα στην πόλη μας

«Για τα ναρκωτικά υπάρχει η Ιθάκη
για τον ΠΑΟΚ όμως? ΤΙΠΟΤΑ»

«ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ»



|

www.ThisIsPaok.com

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

οπαδοί απο κούνια ειμαστε!
Μην την ψάχνεις

DonMits είπε...

Άρρωστοι οπαδοί είμαστε...

Ρίξε μια ματιά και στο ΠΑΟΚτσιδικο blog μου για να πειστεις.