4/9/08

Νέο γήπεδο Π.Α.Ο.Κ.

Το γήπεδο της Τούμπας ανεγέρθη το 1959 και φιλοξενεί μέχρι και σήμερα τα όνειρα όλων των ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ. Από τότε μέχρι και σήμερα γίνονται μια σειρά από επεμβάσεις που έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το «φαίνεσθαι» και με γενικότερου είδους πασαλείμματα.

Η ασφάλεια που προσφέρει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάθε άλλο από ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

  • Αν χρειαστεί να εκκενωθεί άμεσα το γήπεδο των 30000 οπαδών μέσω των 9 θυρών και συνυπολογίζοντας την βέβαιη κατάσταση πανικού που θα επικρατεί, κλαφ’ τα.
  • Στατικά, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και είναι σίγουρο ότι ο μελετητής δεν έλαβε υπόψη την κατακόρυφη δυναμική φόρτιση του πιο τρελού λαού. «Το μπετόν, άλλωστε, έχει μπέσα», δηλώνει με σθένος ένας καθηγητής μας.
  • Σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής …ξανακλάφ’ τα.
  • Ανέσεις …μηδέν.

Τα τέσσερα ανωτέρω σημεία, εμένα, όπως και μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ, μας αφήνουν αδιάφορους. Άλλωστε ΠΑΟΚ είσαι και δηλώνεις:
«για σένα θα πεθάνω και για σένα μόνο ζω»
.
Αυτό που, κύρια, μας απασχολεί είναι η χωρητικότητα του γηπέδου. Τα 28701 καρεκλάκια της Τούμπας ήταν αρκετά για να στεγάσουν τον ΠΑΟΚ των πέτρινων χρόνων. Ο αναγεννημένος ΜΑΣ ΠΑΟΚ χρειάζεται νέο γήπεδο, για να μας κάνει να νιώσουμε άνθρωποι, αλλά κυρίως για να μας χωρέσει όλους, ή μάλλον περισσότερους.

Τι πρέπει να προσέξουμε:

  • Διαφάνεια. Επιτροπή γηπέδου της εμπιστοσύνης μας.
  • Να κατεδαφιστεί το υφιστάμενο γήπεδο μόνο αφού έχει χτιστεί ή αφού έχουν πέσει όλες οι απαιτούμενες υπογραφές για να χτιστεί το νέο (βλέπε πρόβλημα ΑΕΚ).
  • Καλοί οι εμπορικοί χώροι, αλλά χωρητικότητα κοντά στις 40000 θέσεις.
  • Να δείχνει γεμάτο και να είναι έδρα ακόμα και με 20000 θεατές.
  • Εξ’ ολοκλήρου σκεπαστές κερκίδες δίνουν διπλάσια ή τριπλάσια ένταση ήχου εντός του γηπέδου σε σχέση με τις ανοιχτές.
  • Γήπεδο ποδοσφαίρου, όχι στάδιο.
  • Θέση

Αυτό το τελευταίο είναι ζόρικο και θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. (Που, πως, πότε και γιατί;)

  1. Στην θέση που βρίσκεται σήμερα Συναίσθημα - Ίσως να μην χωράει εκεί το γήπεδο των ονείρων μας.
  2. Πρώην Στρατόπεδο Καρατάσου Τέλεια πρόσβαση, μεγάλη έκταση – Η πόλη πηγαίνει ανατολικά, γιατί εμείς δυτικά;
  3. Ζώνη καινοτομίας (Cosmos, Noesis) Τσακίρ αναπτυσσόμενη περιοχή, κοντά στο Παλατάκι - Μακριά, Υπάρχει χώρος διαθέσιμος;
  4. Έκταση Δ.Ε.Θ. Λες; καλή φάση.

Όπως το 1959 οι παππούδες μας έφυγαν από το Σιντριβάνι για να πάνε στην νέα, τότε, Τούμπα, έτσι κι εμείς ίσως χρειαστεί να αφήσουμε την γερασμένη Τούμπα για να μετακομίσουμε σε ένα νέο γήπεδο. Γήπεδο που θα τηρεί τις προδιαγραφές του νέου αιώνα και θα σημάνει την νέα εποχή του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών. Ο προσφυγικός λαός του ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει ξανά σπίτι.


Update:
Σημερινό (5/9/08) πρωτοσέλιδο Πετρουλάκη:

Σας φαίνεται το γήπεδο ψιλοανάποδο;
Αδερφέ ΠΑΟΚΤΣΗ, όταν κάθεσαι σε ένα καρεκλάκι στις σκεπαστές θύρες, στρέφεις το βλέμμα δεξιά ή αριστερά για να δεις την θύρα 7; Κυρ Νίκο, τα μπέρδεψες λίγο...

Από την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει η παραλαβή των νέων καρτών διαρκείας με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας, της απόδειξης πληρωμής και του παραστατικού αγοράς.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

im here because of few cents for you. just dropping by.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ,..ΒΥΤΙΟ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ

+poulia είπε...

DESA: http://www.paokfc.gr/shownews.jsp;jsessionid=8D72B917101CD67803149E6AE422F8EE?newsCode=20080905135557693

για να μην γκρινιάζεις...

desa είπε...

πηγαίνουμε στο καυτατζόγλειο για μια 3ετία, γκρεμίζουμε αυτό και χτίζουμε καινούργιο 45000-50000, αν βέβαια μπορούμε τέτοιες χωριτηκότητες.και το ονομάζουμε ''γεώργιος κούδας''. ξέρω, παρα είμαι ρομαντικός.

καιρός ήταν να τα πάρουμε, αυτό έλλειπε να μη μας τα δώσουν.

+poulia είπε...

Γιατί ρε Ντέσα Γιώργος Κούδας; Η σημερινή πρακτική λέει άλλα. Όποιος τα χώσει, θα πάρει και το όνομα του, allianz arena, emirate κτλ.
Φαντάσου: "Malamatina sports center"
Γουστάρεις;
Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να υπάρχει πρόσβαση μέσω τρένου, προαστιακού ή μετρό. Με ενδεχόμενη την πρόβλεψης στάσης του μετρό στην Τούμπα, θεωρώ ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για νέο γήπεδο, αν και δεν νομίζω να δικαιούμαστε γήπεδο με περισσότερες από 35000 θέσεις και εμπορικούς χώρους.

desa είπε...

ξέρω ότι αξίζουμε γήπεδο 45000 με στέγαστρο. βέβαια θα παίζουμε το πολύ 5 αγώνες σε όλη τη σεζόν γιατί είμαστε και λίγο μαλάκες, να μη πω πολύ.

οι ισπανικές δεν εφαρμόζουν αυτή τη πρακτική.
vicente calderon, ramon sanchez picjuan, sandiago bernabeu κλπ κλπ

+poulia είπε...

Τι εννοείς ρε Ντέσα; Τιμωρίες έδρας; Έχω ξεχάσει τι είναι αυτό. Και επιπλέον, άσε με να πιστεύω ότι είμαστε οι λιγότερο μαλάκες, αν όχι το ίδιο. Σε παρακαλώ πάρ' το πίσω ΑΜΕΣΑ. Θα δημιουργηθεί θέμα. Μη γίνεσαι ναρίτα!!!

Έχουν καιρό να χτίσουνε γήπεδο οι Ισπανοί, νομίζω.

Αυτά που λένε για τον χθεσινό σεισμό, που τάχα είχε επίκεντρο την λίμνη του Λαγκαδά είναι παραμύθι. Το επίκεντρο σημειώθηκε στο Μακεδονία παλάς γιατί σκόνταψε στο μπάνιο ο Κωστάκης!

kakkos17 είπε...

Palikaria min tsakoneste kratiste dinameis,tha xriastei na dosete to 100% sas. simera to proi sikothika kai piga me mia xara na paro to mageutiko diarkias,perito na sas pw pos eixe mia oura xiliometron.Efiga xeneromenos dioti varethika na mpo sto paokmania na enimerotho opote paw ximeromata paraskeuis stino skinaki perno kai kati na tsimpiso-sporis xaribo-kalampoki-sikoti,pino kai ligo tsipouro,kai kapou eki tha martirisoun osoi erthoun na paroun eisitirio. paok trela.....

+poulia είπε...

Σίγουρα είναι ηλεκτρονικό το εισιτήριο; Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει από τεχνολογία...

takola είπε...

Παιδιά, για το γήπεδο:

Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες γηπέδων κατά την ΟΥΕΦΑ, ανάλογα με τις προδιαγραφές τους.
Εμείς θα πρέπει να φτιάξουμε ένα γήπεδο α΄ κατηγορίας ΟΥΕΦΑ, που να μπορεί να φιλοξενεί και τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ότι η ελάχιστη χωρητικότητα για κάτι τέτοιο είναι 50 χιλιάδες.

Το πού θα χτιστεί το γήπεδο εξαρτάται από τις προδιαγραφές του και από τα διαθέσιμα οικόπεδα. Γνωρίζω πάντως ότι α΄ κατηγορίας γήπεδο στην υπάρχουσα θέση ΔΕΝ μπορούμε να φτιάξουμε. Άρα πρέπει να φύγουμε.

Θα πάμε εκεί που θα βρεθεί το καταλληλότερο οικόπεδο στην συμφερότερη τιμή. Το μετρό και τα λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς θα έρθουν μόνα τους. Γιατί έτσι πρέπει.

Το ζήτημα της ονομασίας θα το δούμε τελευταίο.

+poulia είπε...

takola, μήπως είμαστε υπερβολικοί με γήπεδο 50000 θέσεων; Για να γεμίζει θα πρέπει να έχουμε ομάδα, όχι αστεία...

Ανώνυμος είπε...

fobero post.. an k yposthrizw allh omada, mprabo stayre!! poly kalh douleia!

takola είπε...

+poulia,
όχι δεν είναι υπερβολικό. Οι προοπτικές του ΠΑΟΚ είναι μεγάλες. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα μεγάλο γήπεδο, για να τις εκθρέψει και να τις στεγάσει.
Γιατί αν περιμένουμε ΠΡΩΤΑ να φτιάξουμε ομάδα και ΜΕΤΑ γήπεδο, τότε ίσως χρειαστεί να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια. Στη βράση κολλάει το σίδερο...

+poulia είπε...

takola, έχεις απόλυτο δίκιο. Η δυναμική του ΠΑΟΚ είναι τεράστια. Εδώ στο μπάσκετ, με την υποψία ότι θα δούμε μια αξιοπρεπή ομάδα, τα διαζώματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο από τα διαρκείας! (paokbc.gr)!!!
Βέβαια, για τέτοιο γήπεδο τον χώρο της Τούμπας τον ξεχνάμε...

+poulia είπε...

Πολύ δύσκολο το ματς με τον συμπολίτη. Αδέρφια, χαμηλά την μπάλα...
Εμείς τη δουλειά μας, "ΠΟΑΚ ολέο" από την αρχή μέχρι το 95'

+poulia είπε...

Τι κοινό έχει μια νέα καρτέλα στο mozilla, με τον Άρη;

vamos_kostakis είπε...

gia pes...